Theater > Socrates - Bruno Vanden Broecke / De Verwondering

Deze informatie is niet meer actueel!
Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker. In de theatermonoloog Socrates kijkt de meest ...

Wanneer

  • 11 oktober ’18 (do)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +65j, -26j: 14,00 €; Abo: 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

In de theatermonoloog Socrates kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken.

"Niet te missen." – Filosoof Johan Braeckman
“Socrates is een warm en met zorg gemaakt eerste deel van een veelbelovende monologenreeks die de grootste denkers in het voetlicht plaatst omdat deze wereld meer dan ooit nood heeft aan hun verlicht, verzachtend en verrijkend denken. (…) In een regie van Stefaan Van Brabandt transformeert Bruno Vanden Broecke tot een vertederend eerlijke en twijfelende Socrates. Nooit gedacht dat we aan de lippen van een filosoof zouden hangen die al 2500 jaar gestorven is …” – Els Van Steenberghe (Knack)
“Uitstekend geacteerde Socrates.” – Hein Janssen (De Volkskrant)

Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Bruno Vanden Broecke
Dramaturgie: Wannes Gyselinck

Bron: UiTinVlaanderen.be