In Vorm > De smartphone als fototoestel

Deze informatie is niet meer actueel!
Nog niet zo lang geleden waren foto's die je met een smartphone maakte van belabberde kwaliteit. Dat is vandaag helemaal anders. Nu kan je met een smartphone al zeer aardige foto's nemen, op voorwaarde dat je als fotograaf een aantal eenvoudige vuistregels hanteert, zoals: • vermijd digitaal zoomen (en denk eens vaker aan close-ups) • vermijd de flits (zoek eerder naar betere ...

Wanneer

  • 22 oktober ’18 (ma)
    van 19.15 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Nog niet zo lang geleden waren foto's die je met een smartphone maakte van belabberde kwaliteit. Dat is vandaag helemaal anders. Nu kan je met een smartphone al zeer aardige foto's nemen, op voorwaarde dat je als fotograaf een aantal eenvoudige vuistregels hanteert, zoals:
• vermijd digitaal zoomen (en denk eens vaker aan close-ups)
• vermijd de flits (zoek eerder naar betere lichtomstandigheden)
• maak creatief gebruik van perspectief, autofocus, kleur en contrast, compositieregels
• houd je camera altijd in landschapsmodus voor video-opnames

Naast fotografische tips krijg je in deze sessie ook een kort overzicht van populaire fotografie-apps (instagram e.a.) waarmee je je foto's kan bewerken of delen. Je leert tenslotte ook hoe je je foto's automatisch kan laten back-uppen in de cloud. Dat laatste punt vergt bijzondere aandacht, want heel vaak bevinden zich honderden of duizenden foto's op een smartphone die je in één klap kan verliezen!
Kunstfotograaf Rudi De Bruyne leert ons de knepen. Hij volgde een opleiding kunstfotografie aan de Academie te Kortrijk en exposeerde in Bozar te Brussel. Hij is tevens een frequent smartphonefotograaf en is gekend als snapshot-one op instagram.

Begeleiding: Rudi De Bruyne
Benodigdheden: uiteraard je geladen smartphone
I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be