Digidokter - Alles over muziek: zelf beheren of streamen?

Deze informatie is niet meer actueel!
Vroeger was het eenvoudig. Je kocht een CD, je stopte die in de speler en je drukte op 'play'. Eenvoudig was het zeker, maar niet flexibel. Vandaag verwacht je muziek op eender welke plaats, op eender welk apparaat, op eender welk moment te kunnen beluisteren. En die wens is niet compatibel met een ouderwetse 'fysieke drager' zoals de muziek-CD. Daarom tonen we in deze sessie eerst hoe je een ...

Wanneer

  • 15 september ’18 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Vroeger was het eenvoudig. Je kocht een CD, je stopte die in de speler en je drukte op 'play'. Eenvoudig was het zeker, maar niet flexibel. Vandaag verwacht je muziek op eender welke plaats, op eender welk apparaat, op eender welk moment te kunnen beluisteren. En die wens is niet compatibel met een ouderwetse 'fysieke drager' zoals de muziek-CD. Daarom tonen we in deze sessie eerst hoe je een CD kopieert naar je laptop of PC ('rippen' & 'encoderen'), hoe je de resulterende mp3-bestanden organiseert en hoe je ze overbrengt naar een smartphone, tablet, of mp3-speler.

Maar we zetten meteen ook een stap verder. Zou het niet handiger zijn dat al je muziek centraal beschikbaar is in de cloud? Dat is precies wat je met Google Music kan doen. Eenmaal je je eigen muziekcollectie hebt geüploaded, kan je via een app vanuit de cloud je favoriete nummers streamen naar al je apparaten!

We bespreken natuurlijk nog andere bekende diensten zoals Spotify, iTunes & Apple Music. En we zoomen tot slot nog kort in op podcasts, een fenomeen dat aan een heuse revival is begonnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be