Fotografiecircuit > Mijn jaar met Daniël – Chris Wolf

Deze informatie is niet meer actueel!
Als fotograaf vindt Chris inspiratie in de stedelijke omgeving waarin hij meestal vertoeft. Met zijn camera legt hij situaties vast die hem opvallen en zet hij zijn persoonlijke indrukken van een plaats en wat zich daar afspeelt om in beelden. Vaak zijn dat mensen onderweg. Wie die mensen zijn weet hij niet, vanwaar ze komen en waar ze naartoe gaan evenmin. Deze op straat gemaakte beelden – ...

Wanneer

  • 10 september ’18 (ma)
    -
    04 oktober ’18 (do)

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Huis Mulle de Terschueren
adres
Ieperstraat 428700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Als fotograaf vindt Chris inspiratie in de stedelijke omgeving waarin hij meestal vertoeft. Met zijn camera legt hij situaties vast die hem opvallen en zet hij zijn persoonlijke indrukken van een plaats en wat zich daar afspeelt om in beelden. Vaak zijn dat mensen onderweg. Wie die mensen zijn weet hij niet, vanwaar ze komen en waar ze naartoe gaan evenmin.

Deze op straat gemaakte beelden – een verzameling van momentopnamen, typeringen van personen in samenhang met een toevallige omgeving – werkt hij vaak af in zwart/wit. De afwezigheid van kleur zet de kijker er toe aan de beelden op een andere manier te bekijken en daardoor merkt hij dingen op die anders verborgen blijven.
De meeste foto's neem Chris intuïtief, zonder er al te veel bij na te denken. Als een beeld goed zit voelt hij dat gewoon. Wat hij met zijn straatbeelden precies toont kan Chris moeilijk verwoorden. Achter elke foto schuilt een eigen verhaal waarvan maar enkele aspecten zichtbaar zijn. Veel wordt verborgen, nog meer gesuggereerd. In combinatie met de gevoelens en verbeelding van de kijker kan daardoor iedereen er het zijne van maken.
Naast het fotograferen van toevallige situaties en gebeurtenissen maakt hij ook vaak reportages van plaatsen of evenementen. Niets is nl. leuker dan ergens rustig rond te kuieren, de zaken aandachtig te observeren en ze vanuit ongewone gezichtshoeken en met een boeiende cadrage in beeld te brengen. Door de diverse beelden op gepaste wijze te combineren probeert hij een goed beeld te geven van de plaats of de gebeurtenis.

Tijdens zijn opleiding kwam hij ter gelegenheid van één van de opdrachten in contact met de Joodse leraar/kunstenaar Daniël Von Weinberger en toen die hem voorstelde als eindwerk een reportage over hem en zijn werk te maken ging hij daar graag op in. Meer dan een jaar lang mocht Chris Daniël volgen: bij hem thuis, in zijn atelier, in de academie met zijn leerlingen, tijdens het gebed, aan het graf van zijn vader … De fotoreeks 'Mijn jaar met Daniël' is daarvan het resultaat.
Zonder Daniël zelf duidelijk herkenbaar in beeld te brengen krijgt de kijker toch een duidelijk beeld van hem dankzij de verschillende invalshoeken van waaruit wordt belicht. Bijzonder aan de reeks is ook dat bijna alle beelden een staand formaat hebben, een formaat waar Chris zich intuïtief door aangetrokken voelt. Chris fotografeert digitaal en verwerkt ook zelf de beelden. Daarnaast zorgt hij ook zelf voor de volledige verdere afwerking: het maken van afdrukken op mat papier, het uitsnijden van de passe-partouts en het daarop monteren van de foto's.

Van maandag 10 september tot en met donderdag 4 oktober 2018

Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be