Vijand van het volk

Deze informatie is niet meer actueel!
Hendrik is een toegewijd burgemeester met een respectabele staat van dienst. Met een vooruitstrevend wellnessproject heeft hij zijn gemeente op de tram van de 21ste eeuw gezet. Dan komt zijn broer Karel, een geëngageerde dokter, met het nieuws dat het water van het resort vervuild en levensbedreigend is. In de bewerking van Ibsens' klassieker richt Geert Six de spot voornamelijk op een bepaald ...

Wanneer

  • 13 oktober ’18 (za)
    van 20.30 u tot 23.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; -26: 14,00 €; 65+: 14,00 €; Abonnementsprijs CC Gildhof (Enkel te reserveren via CCG): 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Contact

Telefoon
051/40.62.90
info@malpertuis.be

Info

Hendrik is een toegewijd burgemeester met een respectabele staat van dienst. Met een vooruitstrevend wellnessproject heeft hij zijn gemeente op de tram van de 21ste eeuw gezet. Dan komt zijn broer Karel, een geëngageerde dokter, met het nieuws dat het water van het resort vervuild en levensbedreigend is.

In de bewerking van Ibsens' klassieker richt Geert Six de spot voornamelijk op een bepaald soort politieke praktijk waarbij manipulatie en bedenkelijke financiële transacties vanzelfsprekend lijken. Toch is het geen genadeloze afrekening. Six tekent zijn burgemeester als een eenzaam en misleid man die het nooit anders gekend en geweten heeft. Z'n afgang is dan ook aangrijpend, als een koning die sterft.

XTRA: gesprek over de kracht van burgerinitiatieven (nagesprek 13/10)
Zowel in Kortrijk als in Tielt praten we met professor bestuurskunde Filip De Rynck over hoe burgers rechtstreeks kunnen wegen op het beleid.

Bron: UiTinVlaanderen.be