GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Deze informatie is niet meer actueel!
Na een succesvolle tournee door België, Nederland en Frankrijk keert Viviane De Muynck terug naar de plek waar het allemaal begon voor 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder'. In Theater Malpertuis zal ze voor de laatste keer gestalte geven aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is 'GAZ. Pleidooi ...

Wanneer

  • 19 oktober ’18 (vr)
    van 20.30 u tot 23.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; -26: 14,00 €; 65+: 14,00 €; Abonnementsprijs CC Gildhof (enkel te bestellen via CCG): 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Contact

Telefoon
051/40.62.90
info@malpertuis.be

Info

Na een succesvolle tournee door België, Nederland en Frankrijk keert Viviane De Muynck terug naar de plek waar het allemaal begon voor 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder'. In Theater Malpertuis zal ze voor de laatste keer gestalte geven aan de moeder van een gedode terrorist.

Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder' vooral een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance: een mens of zijn handelingen is niet te herleiden tot een paar motieven.

Arfeuille heeft de kracht van Lanoye's tekst versterkt door De Muynck in een kale maar monumentale ruimte te plaatsen. Het resultaat is een uitgepuurde voorstelling waarin De Muynck haar verweer helder en indringend op het publiek loslaat. Ze acteert op het scherp van de snede en dat laat niemand onberoerd, al zeker de moeders niet.

XTRA: nagesprek met Tom Lanoye door Dominique Willaert (19/10)
In 2015 finaliseerde Tom Lanoye zijn theatermonoloog. Ondertussen zijn we drie jaar verder en vragen we aan Tom Lanoye om de balans op te maken. Zou hij hetzelfde verhaal brengen vandaag? Dominique Willaert vraagt het hem na de voorstelling. Voor meer info klik hier.

XTRA: tweegesprek met Viviane De Muynck en Judith Herzberg (23/10)
Zes Vlaamse en Nederlandse partners brengen actrices Viviane De Muynck en dichteres Judith Herzberg samen voor een tweegesprek in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond nadat ze beiden een belangrijke onderscheiding mochten ontvangen. Voor meer info klik hier.

Bron: UiTinVlaanderen.be