Opleidingsdag Klimaat (Tielt)

Deze informatie is niet meer actueel!
Lezing Is biodiversiteit hot? - Wat klimaatverandering doet met de natuur (9u30-12u30)Klimaatverandering blijft een heet hangijzer. Hoe het klimaat verandert, zien we nu al. Wereldwijd worden dieren en planten bedreigd en zelfs in de Vlaamse natuur beweegt er heel wat. Niet alleen fauna en flora, maar ook mensen ondervinden last van klimaatverandering. Tijdens deze interactieve lezing krijg je ...

Wanneer

  • 10 november ’18 (za)
    van 09.30 u tot 16.30 u

Waar

naam
Secretariaat Natuurpunt De Torenvalk vzw
adres
Zwartegevelstraat 668700 Tielt

Info

Lezing Is biodiversiteit hot? - Wat klimaatverandering doet met de natuur (9u30-12u30)

Klimaatverandering blijft een heet hangijzer. Hoe het klimaat verandert, zien we nu al. Wereldwijd worden dieren en planten bedreigd en zelfs in de Vlaamse natuur beweegt er heel wat. Niet alleen fauna en flora, maar ook mensen ondervinden last van klimaatverandering.

Tijdens deze interactieve lezing krijg je zicht op de gevolgen van de klimaatverandering voor de natuur. Je krijgt een heleboel inspiratie mee om zelf aanpassingen te doen ten voordele van het klimaat en dit op een positieve manier.

Wandeling met klimaatproevertjes (14u00-16u30)

Je maakt kennis met verschillende mogelijkheden om zelf een klimaatactiviteit vorm te geven. Tijdens de wandeling in de Meikensbossen brengen we actuele verhalen over klimaat en klimaatverandering, waarbij het proeven van lokale en (h)eerlijke producten centraal staat. Verhalen van hier en van het Zuiden loodsen ons langs rijstvelden, graanakkers, stille wateren, bloemrijke graslanden tot in het Afrikaanse regenwoud.

Prijs

10 euro (hele dag) of 5 euro (halve dag).

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

Na de mailbevestiging kan je het inschrijvingsgeld overschrijven op rekening BE92 4679 1999 0123 van Natuurpunt De Torenvalk (inschrijving pas definitief na betaling) met vermelding van naam + 'opleiding klimaat' + hele dag / enkel voormiddag / enkel namiddag.