Lezing - De historische brandglasramen van het Tieltse patersklooster herontdekt

Deze informatie is niet meer actueel!
Voordracht door Hannelore Telen. In het voormalige Tieltse minderbroedersklooster, nu huis Tabor, herinneren 22 gebrandschilderde raamfragmenten in de oude pandgang ons aan de lange geschiedenis van de Tieltse Franciscanen. Met scènes uit het voorbeeldige leven van hun voorganger Sint-Franciscus en negen glasramen met wapenschilden van hun weldoeners was dit klooster een van de weinige in ...

Wanneer

  • 15 december ’18 (za)
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Huis Tabor (Paterskerk)
adres
Patersdreef8700 Tielt

Contact

roedevantielt@outlook.be

Info

Voordracht door Hannelore Telen. In het voormalige Tieltse minderbroedersklooster, nu huis Tabor, herinneren 22 gebrandschilderde raamfragmenten in de oude pandgang ons aan de lange geschiedenis van de Tieltse Franciscanen. Met scènes uit het voorbeeldige leven van hun voorganger Sint-Franciscus en negen glasramen met wapenschilden van hun weldoeners was dit klooster een van de weinige in Vlaanderen waar deze historische reek 'in situ' bewaard bleef.
Hannelore Telen bestudeerde voor haar masterproef deze glasramen vanuit historisch, kunsthistorisch, artistiek en materiaaltechnisch aspect met het oog op een bepaling van de erfgoedwaarde en een toekomstige noodzakelijke restauratie.
Na de voordracht wordt koffie en een versnapering aangeboden in de voormalige refter van het klooster.

Bron: UiTinVlaanderen.be