Digidokter: Robots en artificiële intelligentie

Deze informatie is niet meer actueel!
Onze apparaten worden met de dag slimmer. Intelligente machines zullen onze maatschappij hervormen. Onze koelkast laat ons weten dat de boter bijna op is en dat de melk morgen vervalt. Onze tv voorspelt perfect welke serie we gaan willen bekijken zodat we geen tijd verliezen met het bekijken van het hele aanbod. Met de zelfsturende auto neemt de machine het stuur van ons over. Nu kunnen we ...

Wanneer

  • 15 december ’18 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Onze apparaten worden met de dag slimmer. Intelligente machines zullen onze maatschappij hervormen. Onze koelkast laat ons weten dat de boter bijna op is en dat de melk morgen vervalt. Onze tv voorspelt perfect welke serie we gaan willen bekijken zodat we geen tijd verliezen met het bekijken van het hele aanbod. Met de zelfsturende auto neemt de machine het stuur van ons over. Nu kunnen we onderweg de krant lezen of onze e-mails beantwoorden. Dus files zijn niet meer onaangenaam. Waardoor iedereen de auto neemt met als gevolg dat de files nog langer worden.
Robots en artificiële intelligentie zullen het leven veel makkelijker maken. Maar ze zullen ook onze jobs overnemen. Wat zijn de verborgen kosten en kan de winst van artificiële intelligentie de kosten compenseren?
Artificiële intelligentie en robotica staan vandaag al veel verder dan veel mensen beseffen en de evolutie gaat zo snel dat zelfs experts nog moeilijk kunnen volgen. Hoe ver staan we anno 2018 en wat komt er binnenkort op ons af? We leren het allemaal in deze digidoktersessie.

Bron: UiTinVlaanderen.be