Inspiratieavond Regio Tielt: Huisvesting voor erkende vluchtelingen

Deze informatie is niet meer actueel!
Woon je in de landelijke driehoek tussen Gent, Brugge en Kortrijk? Ben je benieuwd wat jij kan doen rond huisvesting voor erkende vluchtelingen in je gemeente? Kom dan naar de 'Woning Gezocht, Buren Gevonden' inspiratieavond in Tielt. ORBIT vzw startte in 2016 het project 'Woning Gezocht, Buren Gevonden' om burgers en verenigingen te ondersteunen in hun zoektocht naar huurwoningen voor erkende ...

Wanneer

  • 19 november ’18 (ma)
    van 19.30 u tot 20.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Sociaal Huis
adres
Deken Darraslaan 608700 Tielt

Info

Woon je in de landelijke driehoek tussen Gent, Brugge en Kortrijk? Ben je benieuwd wat jij kan doen rond huisvesting voor erkende vluchtelingen in je gemeente? Kom dan naar de 'Woning Gezocht, Buren Gevonden' inspiratieavond in Tielt.

ORBIT vzw startte in 2016 het project 'Woning Gezocht, Buren Gevonden' om burgers en verenigingen te ondersteunen in hun zoektocht naar huurwoningen voor erkende vluchtelingen. We komen je o.a. vertellen over:
- Burgers die een vrije kamer in hun eigen woning verhuren aan erkende vluchtelingen dankzij de nieuwe Melding Tijdelijk Wonen
- Burgergroepen die samen met erkende vluchtelingen rondbellen naar huuradvertenties en mee op huisbezoek gaan
- Nieuwe vzw's die woningen in hun gemeente huren en onderverhuren aan deze doelgroep
- Burgers en vluchtelingen die samen leegstand renoveren en omzetten tot transitwoning

De aanpak van burgers werkt! ORBITvzw vond samen met deze 'Buren' al meer dan honderden huurwoningen voor erkende vluchtelingen. We hopen dat hun inzet en succes ook jou inspireert om in je eigen gemeente rond deze uitdaging aan de slag te gaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be