EXPO DE ROEDE VAN TIELT: TIELT IN DE GROOTE OORLOG

Deze informatie is niet meer actueel!
Tielt in De Groote Oorlog. Het relaas van vier jaar Duitse bezetting in woord en beeld. De heemkundige kring De Roede van Tielt en Familiekunde Vlaanderen regio Tielt sluiten de herdenkingsperiode af met een expo rond twee thema's: De invloed van de Duitse bezetting op het dagelijkse leven van de Tieltse burger Aan de hand van welgekozen dagboekfragmenten van onder meer brouwer Maurice De ...

Wanneer

  • 08 december ’18 (za)
    -
    21 december ’18 (vr)

Waar

naam
Stadhuis
adres
Markt 138700 Tielt

Contact

evenementen@tielt.be

Info

Tielt in De Groote Oorlog. Het relaas van vier jaar Duitse bezetting in woord en beeld.
De heemkundige kring De Roede van Tielt en Familiekunde Vlaanderen regio Tielt sluiten de herdenkingsperiode af met een expo rond twee thema's:
De invloed van de Duitse bezetting op het dagelijkse leven van de Tieltse burger
Aan de hand van welgekozen dagboekfragmenten van onder meer brouwer Maurice De Brabandere, dokter Octaaf De Zutter en Johannes Désiré Minnaert in zijn hoedanigheid als hoofdredacteur van de Gazette van Tielt krijgen we een unieke maar weliswaar gekleurde inkijk in het dagelijks leven van de gewone Tieltenaar. Deze dagboekfragmenten worden aangevuld met foto's en ander beeldmateriaal.
De oprichting en werking van de voedselcomités
Door de Duitse opeisingen en de Britse havenblokkades dreigt niet alleen de voedselbevoorrading in het gedrang te komen, maar ook de bevoorrading van kledij en andere levensnoodzakelijke middelen. Onder impuls van de plaatselijke geestelijkheid en de hogere burgerij worden comités opgericht om de noodlijdende bevolking te helpen, dit gebeurt ook in Tielt.
Open tijdens de openingsuren van het stadhuis en in het weekend van 8-9 december (kerstmarkt) van 14u00 tot 18u00

Bron: UiTinVlaanderen.be