Boterhammen in de bib - Achter onze schermen

Deze informatie is niet meer actueel!
Wie vandaag de krant openslaat, wordt overspoeld met berichten over de digitale revolutie. Die digitale revolutie heeft anno 2019 het leven van elk van ons al veel makkelijker gemaakt. Maar kunnen we te ver gaan? En wat met mensen die niet op de digitale trein geraakt zijn? Want terwijl goeroes en politici ons komen uitleggen hoe positief die revolutie is voor elk van ons, slaagt de helft van ...

Wanneer

  • 24 januari ’19 (do)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Wie vandaag de krant openslaat, wordt overspoeld met berichten over de digitale revolutie. Die digitale revolutie heeft anno 2019 het leven van elk van ons al veel makkelijker gemaakt. Maar kunnen we te ver gaan? En wat met mensen die niet op de digitale trein geraakt zijn? Want terwijl goeroes en politici ons komen uitleggen hoe positief die revolutie is voor elk van ons, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen.
Thomas Smolders, een jonge schrijver die al zijn hele leven met technologie bezig is, besloot een boek te schrijven over de digitale breuklijn in de samenleving. Een kloof die steeds dieper wordt. De digitalisering zal een grote groep mensen schatrijk maken. Anderen zullen werkloos en verweesd achterblijven in een wereld waarin robots en computerprogramma's hun jobs hebben overgenomen.

Bron: UiTinVlaanderen.be