In Vorm > Filosofische praatavonden

Deze informatie is niet meer actueel!
In een reeks filosofische praatavonden maak je kennis met de Westerse filosofie aan de hand van enkele begrijpelijke, hedendaagse, relevante vragen. • Kunnen we de werkelijkheid en de mens kennen zoals hij is? • Wat is een goed mens? • Wat verstaan we onder vrijheid? Per vraag onderzoeken we samen een aantal antwoorden van bekende filosofen. Daarna praten we in groep over het onderwerp. Je ...

Wanneer

  • 29 april ’19 (ma)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 50,00 (Basistarief: 50,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20

Info

In een reeks filosofische praatavonden maak je kennis met de Westerse filosofie aan de hand van enkele begrijpelijke, hedendaagse, relevante vragen.

• Kunnen we de werkelijkheid en de mens kennen zoals hij is?
• Wat is een goed mens?
• Wat verstaan we onder vrijheid?

Per vraag onderzoeken we samen een aantal antwoorden van bekende filosofen. Daarna praten we in groep over het onderwerp. Je krijgt zelf de kans om mee te filosoferen en je ontdekt nieuwe perspectieven.
Philippe Lepers leidt alles in goeie banen. Hij studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie en promoveerde in 2005 met een proefschrift over Nietzsche. Hij publiceerde eerder: Zinvol leven in een onverschillige tijd (1998) en Genie vs. God. Religie en christendom in het vroege werk van Friedrich Nietzsche in de context van zijn 'Kosmodicee' (2004). Hij schreef verder tal van artikelen, vooral over Baudrillard, Nietzsche, Borges en zingevingsproblematiek.

Data: maandag 29 april 2019, 6 en 13 mei 2019
Begeleiding: Philippe Lepers
I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be