Boterhammen in de bib > Nooit meer thuis - Onderweg van West-Afrika naar Europa

Deze informatie is niet meer actueel!
Annelies D'Hulster Vluchtelingen blijven het nieuws beheersen. Beelden van een aangespoelde kleuter, gammele boten vol mensen, pogingen om op parkings een plekje in een vrachtwagen te veroveren, mensen in een Brussels park. Dat is het verhaal dat zich aan onze poorten en in onze contreien afspeelt. Voor ze zo ver komen, hebben vluchtelingen er al een hele queeste op zitten, door verschillende ...

Wanneer

  • 28 maart ’19 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Annelies D'Hulster

Vluchtelingen blijven het nieuws beheersen. Beelden van een aangespoelde kleuter, gammele boten vol mensen, pogingen om op parkings een plekje in een vrachtwagen te veroveren, mensen in een Brussels park. Dat is het verhaal dat zich aan onze poorten en in onze contreien afspeelt. Voor ze zo ver komen, hebben vluchtelingen er al een hele queeste op zitten, door verschillende landen, langs gevaarlijke routes.

Annelies D'Hulster stapte mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. Ze reisde in haar eentje door Gambia, Senegal en Mauritanië, trok door Mali en Burkina Faso tot aan de woestijn van Agadez in Niger. Samen met de migranten kroop ze door het oog van de naald. Ze brengt een ontroerend verhaal, als jonge westerse vrouw tracht ze te begrijpen waarom de mensen die ze tegenkomt alles op het spel zetten. Het gaat ver voorbij de statistieken en journalistieke clichés. Ze vertelt over de harde werkelijkheid die de migranten op de zandwegen van het donkere continent beleven.

Tijdig uw kaarten reserveren is aan te raden!
Bibliotheek 051 42 82 10 / bibliotheek@tielt.be
CC Gildhof 051 42 82 20 / vorming@tielt.be

Toegang: 2,50 euro (vooraf inschrijven)
Soep en koffie inbegrepen
I.s.m. Stedelijke Openbare Bibliotheek en Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be