Boterhammen in de bib > Achter onze schermen - Overleven in een digitale wereld

Deze informatie is niet meer actueel!
Thomas Smolders Wie van middelbare leeftijd herinnert zich niet de wilde toekomstbeelden die we hadden van het magische jaar 2000? 0 We zijn al negentien jaar voorbij die kaap en er is vandaag al een hele generatie opgegroeid als 'digital native'. Klikken, scrollen en swipen zit hen in de vingers. Een flink deel van contacten verlopen via social media. Winkelen gaat steeds meer online. Maar ...

Wanneer

  • 24 januari ’19 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Thomas Smolders

Wie van middelbare leeftijd herinnert zich niet de wilde toekomstbeelden die we hadden van het magische jaar 2000? 0 We zijn al negentien jaar voorbij die kaap en er is vandaag al een hele
generatie opgegroeid als 'digital native'. Klikken, scrollen en swipen zit hen in de vingers. Een flink deel van contacten verlopen via social media. Winkelen gaat steeds meer online. Maar met de zegen komen ook ongemakken mee. Wat met onze privacy? Is iedereen mee in het verhaal?
Wie tegenwoordig de krant openslaat, wordt overspoeld met berichten over de digitale revolutie. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen.

Thomas Smolders, een jonge schrijver die al zijn hele leven met technologie bezig is, besloot een boek te schrijven over de breuklijn in de samenleving. Een kloof die steeds dieper wordt, zonder dat we de gevolgen kunnen voorspellen. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen.

Tijdig uw kaarten reserveren is aan te raden!
Bibliotheek 051 42 82 10 / bibliotheek@tielt.be
CC Gildhof 051 42 82 20 / vorming@tielt.be

Toegang: 2,50 euro (vooraf inschrijven)
Soep en koffie inbegrepen
I.s.m. Stedelijke Openbare Bibliotheek en Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be