In Vorm > Leren mediteren

Deze informatie is niet meer actueel!
Meditatie is de basis van diep zelfonderzoek. Het is intussen wetenschappelijk bevestigd dat het gunstige effecten heeft op lichaam en geest. In meditatie laat je het licht schijnen in jouw bewustzijn. Je leert wakker, helder en liefdevol aanwezig te zijn bij alles. Zonder te oordelen en alle goed-fout hokjes overstijgend. Het is alle pantsering laten smelten en onbezorgd rusten in Zijn. ...

Wanneer

  • 13 mei ’19 (ma)
    van 19.00 u tot 21.00 u

Waar

naam
Huis Mulle de Terschueren
adres
Ieperstraat8700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20

Info

Meditatie is de basis van diep zelfonderzoek. Het is intussen wetenschappelijk bevestigd dat het gunstige effecten heeft op lichaam en geest. In meditatie laat je het licht schijnen in jouw bewustzijn. Je leert wakker, helder en liefdevol aanwezig te zijn bij alles. Zonder te oordelen en alle goed-fout hokjes overstijgend. Het is alle pantsering laten smelten en onbezorgd rusten in Zijn. 'Bringing the mind home', zoals de boeddhisten zeggen. Door te leren mediteren zet je ter plekke een eerste stap. Je leert zien dat je zoveel ruimer en liefdevoller bent dan je angsten, gedachten, overtuigingen. Het is diep ontspannen in de vredige onderlaag van je geest ...

Trees Dewever leidt je met zachte hand doorheen een aantal stappen van meditatie. Dat lukt beter dan je denkt. Zij is leraar Zijnsoriëntatie en wisselt stille en bewegende meditatie af met theorie en gesprek.

“Geluk is net als een vlinder. Hoe meer je erop jaagt, hoe verder hij zal vliegen. Maar als je rustig gaat zitten en je aandacht aan andere dingen wijdt, dan komt hij uit zichzelf ongemerkt op je schouder zitten”.

Er zijn stoelen, maar ook meditatiebankjes en -kussens aanwezig. Heb je zelf een meditatiekussen en mat, breng deze gerust mee.

Data: maandag 13, 20 en 27 mei 2019
Begeleiding: Trees De Wever
I.s.m. vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be