Digidokter: Hoe bescherm ik mijn online privacy

Deze informatie is niet meer actueel!
Bewust of onbewust geef je op het internet informatie over jezelf en anderen prijs. Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk Facebook. Maar ook op onverwachte plaatsen geef je soms veelzeggende informatie weg. Wanneer je een reactie plaatst op een forum bijvoorbeeld, of wanneer je een petitie ondertekent. Een snelle zoekactie op Google levert dan ook vaak ontstellend veel informatie op over ...

Wanneer

  • 23 maart ’19 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Bewust of onbewust geef je op het internet informatie over jezelf en anderen prijs. Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk Facebook. Maar ook op onverwachte plaatsen geef je soms veelzeggende informatie weg. Wanneer je een reactie plaatst op een forum bijvoorbeeld, of wanneer je een petitie ondertekent.
Een snelle zoekactie op Google levert dan ook vaak ontstellend veel informatie op over iemand. Informatie waarmee je je onmiddellijk een beeld vormt van die persoon. Anderen doen dat ook met jou en het is een beeld dat vaak niet klopt.
Jouw 'online identiteit' is dus ontzettend belangrijk. Maar waar moet je op letten? Wie zoekt informatie over jou? Welke informatie is beschikbaar? Hoe kan je informatie over jou beter beheren? Hoe kan je informatie beperken of bijsturen?

Bron: UiTinVlaanderen.be