Fotografiecircuit > Ogenblikken van stilte – Jacques Vanspeybrouck

Deze informatie is niet meer actueel!
Als autodidact in de fotografie begon hij, zoals de meeste amateur-fotografen bij een fotoclub, waar een eerste technische bagage werd opgestoken. Maar al snel had hij door dat je eigen ding doen in fotografie het belangrijkste is, gewoon tot jezelf komen en de beelden creëren vanuit je gevoel, dat is waar hij naar streeft. Eenmaal de nodige technische kennis opgestoken kon hij vrij zijn eigen ...

Wanneer

  • 08 april ’19 (ma)
    -
    09 mei ’19 (do)

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Als autodidact in de fotografie begon hij, zoals de meeste amateur-fotografen bij een fotoclub, waar een eerste technische bagage werd opgestoken.
Maar al snel had hij door dat je eigen ding doen in fotografie het belangrijkste is, gewoon tot jezelf komen en de beelden creëren vanuit je gevoel, dat is waar hij naar streeft.
Eenmaal de nodige technische kennis opgestoken kon hij vrij zijn eigen ding gaan doen.

Qua onderwerpen voor zijn foto's heeft hij geen voorkeuren, maar wel is hij van oordeel dat een foto iets moet kunnen oproepen bij de toeschouwer. Dat kan zowel een stemming zijn of een droombeeld of gewoon iets wat de kijker kan meenemen in zijn / haar fantasie. Als dat kan is voor hem een foto geslaagd.

Maar toch heeft hij een uitgesproken voorliefde voor eenvoud, voor hem primeert het onderwerp dat hij wil brengen waarbij alles daarrond ballast wordt, zodat hij eerder tot een minimalistische fotografie komt.

De reeks 'Ogenblikken van stilte': Stilte is niet alleen geen geluid, neen, het zijn ook die momenten dat je door het beeld volledig wordt opgeslorpt waardoor de wereld rondom je vervaagt.

En al beleef je dit gevoel dan maar eventjes, het geeft een gevoel van een volkomen harmonie.
Met deze reeks tracht hij de toeschouwer deelachtig te maken aan het gevoel van absolute stilte dat meer is dan alleen geen geluid.

Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / za, zo 1 uur voor de voorstelling

Bron: UiTinVlaanderen.be