Het verhaal van Bruegel: duik met ons mee tussen de penseelstreken van de grote Vlaamse Meester.

Deze informatie is niet meer actueel!
Pieter Bruegel de Oudere, Bruegel voor de vrienden, staat bij menig kunstliefhebber op het netvlies gebrand met meesterwerken als De Boerenbruiloft, De val van Icarus, De toren van Babel, De dulle griet, ... Deze grote Vlaamse Meester is tot ver buiten onze landsgrenzen bekend en zijn schilderijen zijn ondertussen vele miljoenen waard. Maar in welke mate begrijpen we zijn verhalen nog wanneer ...

Wanneer

  • 26 april ’19 (vr)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Pieter Bruegel de Oudere, Bruegel voor de vrienden, staat bij menig kunstliefhebber op het netvlies gebrand met meesterwerken als De Boerenbruiloft, De val van Icarus, De toren van Babel, De dulle griet, ... Deze grote Vlaamse Meester is tot ver buiten onze landsgrenzen bekend en zijn schilderijen zijn ondertussen vele miljoenen waard. Maar in welke mate begrijpen we zijn verhalen nog wanneer we met onze 21ste eeuwse blik kijken naar de taferelen die een man rond 1550 op doek zette?
Bruegelexpert Leen Huet duikt samen met ons tussen de penseelstreken van Pieter Bruegel de Oude. Ze neemt ons mee op reis naar het land en de tijd van Bruegel. We verdiepen ons in één (of enkele) van zijn schilderijen en we ontcijferen de boodschappen die Bruegel in hoogsteigen persoon voor ons achterliet.

Bron: UiTinVlaanderen.be