Film > Roma

Deze informatie is niet meer actueel!
Het stond in de sterren geschreven dat Roma de Oscar voor beste buitenlandse film zou kapen. Dat het anders uitdraaide, neemt niet weg dat Roma een uitzonderlijke prent is, die overal terecht met alle lof gaat lopen. De titel laat anders vermoeden, maar Roma speelt zich af in het broeierige Mexico-City. Roma is de intiemste film die Cuarón ooit gemaakt heeft, vertaald in uitzonderlijk mooi ...

Wanneer

  • 24 april ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €; +65j. / -26j.: 5,00 €; Filmpas (5 films): 25,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20

Info

Het stond in de sterren geschreven dat Roma de Oscar voor beste buitenlandse film zou kapen. Dat het anders uitdraaide, neemt niet weg dat Roma een uitzonderlijke prent is, die overal terecht met alle lof gaat lopen. De titel laat anders vermoeden, maar Roma speelt zich af in het broeierige Mexico-City.
Roma is de intiemste film die Cuarón ooit gemaakt heeft, vertaald in uitzonderlijk mooi camerawerk, lange meanderende scenes en opvallende ingetogenheid. Het is zijn eigen jeugd, in oogverblindend mooi zwart-wit op het doek geprojecteerd. Alleen niet door zijn eigen ogen bekeken, maar wel door die van Cleo. Cleo is gebaseerd op de dienstmeid die altijd bij de Cuaróns inwoonde en een belangrijk deel van Alfonso's opvoeding op zich nam. Een stille natuurkracht die na elke val weer rechtkrabbelt.

Van: Alfonso Cuarón
Met: Marina de Tavira, Yalitza Aparicio, Daniela Demesa, Diego Cortina Autrey
Mex-VS / 2018 / 135 min.
Woensdag 24 april 2019 – 20u00

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Roma

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina