Digidokter: Sociale media in vogelvlucht

Deze informatie is niet meer actueel!
Dankzij het enorme succes van Facebook (meer dan 2 miljard gebruikers) is ondertussen zowat iedereen vertrouwd met het belangrijkste concept van 'sociale media': interactie en dialoog stimuleren tussen gebruikers. Maar er is ook veel onwetendheid. Facebook is er enkel om banaliteiten uit te wisselen. Twitter dient om scheldtirades af te steken. In deze sessie stappen we af van de karikaturen ...

Wanneer

  • 18 mei ’19 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Dankzij het enorme succes van Facebook (meer dan 2 miljard gebruikers) is ondertussen zowat iedereen vertrouwd met het belangrijkste concept van 'sociale media': interactie en dialoog stimuleren tussen gebruikers. Maar er is ook veel onwetendheid. Facebook is er enkel om banaliteiten uit te wisselen. Twitter dient om scheldtirades af te steken. In deze sessie stappen we af van de karikaturen en we schetsen een genuanceerder (en beter!) beeld van het sociale-media-landschap.

We staan vooral stil bij de populairste platformen: Facebook, Twitter, Instagram & YouTube. Wat zijn de voornaamste kenmerken , welke functie vervullen ze, welke dynamiek maken ze los? Daarnaast staan we ook nog even stil bij kleinere spelers: LinkedIn, Pinterest & Snapchat.

Bron: UiTinVlaanderen.be