Fotografiecircuit > Resized – Jasper Leonard

Deze informatie is niet meer actueel!
Jasper Léonards passie voor beeld ontwikkelde zich vanuit een vreemd vertrekpunt, in het plezier dat hij beleefde aan het onbesuisd prutsen aan cameralenzen. Het zou de fotografie niet heruitvinden, maar het heeft hem wel gevormd tot de fotograaf die hij nu is. Zijn beelden vandaag zijn nog steeds schatplichtig aan die begindagen. Zijn 'Lenzenproject' lag ook aan de basis van zijn masterproef ...

Wanneer

  • 01 juli ’19 (ma)
    -
    05 september ’19 (do)

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Jasper Léonards passie voor beeld ontwikkelde zich vanuit een vreemd vertrekpunt, in het plezier dat hij beleefde aan het onbesuisd prutsen aan cameralenzen. Het zou de fotografie niet heruitvinden, maar het heeft hem wel gevormd tot de fotograaf die hij nu is. Zijn beelden vandaag zijn nog steeds schatplichtig aan die begindagen.

Zijn 'Lenzenproject' lag ook aan de basis van zijn masterproef in de Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas Antwerpen in 2010. Eén van die lenzen was een 45 mm Tilt-Shiftlens, waarbij het rubber aan de lens zodanig geplooid wordt dat het beeld op bepaalde plaatsen op karakteristieke wijze aan scherpte verliest. Met het juiste onderwerp en het juiste perspectief ziet een reële scène er door dit miniatuureffect al snel geënsceneerd uit. Onze hersenen interpreteren Tilt-Shiftfoto's onbewust als beelden van iets zeer klein. Tilt-Shift zet je als kijker op het verkeerde been, omdat je ervan uitgaat dat het een miniatuurbeeld is.

De voorbije jaren trok Jasper eropuit en richtte zijn Tilt-Shiftlenzen op het leven. Vanaf daken en kranen, kathedralen of vanuit een luchtballon – de beste plekken om het land in vogelperspectief in beeld te krijgen.

Geen enkel beeld werd hierbij in scène gezet. Het landschap ging gewoon zijn gang en hij legde het vast.


Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / za, zo 1 uur voor de voorstelling
Info: reservatiedienst.gildhof@tielt.be / 051-42 82 20

Bron: UiTinVlaanderen.be