Fotografiecircuit > Food Suppliers – Kelly Donckers

Deze informatie is niet meer actueel!
Kelly Donckers behaalde in 2017 een bachelor audiovisuele media (afstudeerrichting Fotografie) aan de Karel de Grote Hogeschool. Tijdens haar opleiding ontdekte ze al snel dat documentaire fotografie haar passie was. Het opgaan in de omgeving, het observeren en onderzoeken van haar onderwerp: dit was helemaal haar ding. Voor haar eerste documentaire reeks 'Food Suppliers' haalde ze inspiratie ...

Wanneer

  • 10 juni ’19 (ma)
    -
    27 juni ’19 (do)

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Kelly Donckers behaalde in 2017 een bachelor audiovisuele media (afstudeerrichting Fotografie) aan de Karel de Grote Hogeschool.

Tijdens haar opleiding ontdekte ze al snel dat documentaire fotografie haar passie was. Het opgaan in de omgeving, het observeren en onderzoeken van haar onderwerp: dit was helemaal haar ding.

Voor haar eerste documentaire reeks 'Food Suppliers' haalde ze inspiratie uit het boek 'De Hongerige Stad' van Caroline Steel dat zich buigt over de vraag hoe voedsel ons leven vormt. Het is een thema dat Kelly al langer boeit; zij groeide op in Brecht in de Antwerpse Noorderkempen, omringd door groen en de daarbij horende land- en tuinbouw. Ze geraakte geïnteresseerd in de mensen die vanuit het buitenland naar België komen om te werken in de groenten- en fruitteelt.

Kelly nam contact op met VW-tuinderijen, een grote tomatenkweker in Loenhout. De familie Vermeiren bracht haar in contact met Mariusz en Alina, een koppel uit Polen dat al enkele jaren in België werkt. Kelly kwam terecht in een vriendelijk en open gezin van hardwerkende mensen.

Met 'Food Suppliers' wil de fotografe komaf maken met vooroordelen en racisme jegens mensen zoals Mariusz en Alina.


Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / za, zo 1 uur voor de voorstelling
Info: reservatiedienst.gildhof@tielt.be / 051-42 82 20

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Food Suppliers

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina