Stationskermis

Deze informatie is niet meer actueel!
STATIONSKERMIS EN STATIONSFEESTEN MET JAARMARKT EN ROMMELMARKT Wist u dat de Stationskermis de oudste kermis is van Tielt? Dan is het maar logisch dat deze kermis speciale aandacht krijgt in Tielt. Pal in de zomer zorgen de Stationsfeesten voor vakantie in eigen land! DONDERDAG 15 AUGUSTUS: ROMMELMARKT Gestart in 2001: een bescheiden rommelmarkt met een 100-tal deelnemers. Over de jaren heen uitgegroeid tot een middelgrote rommelmarkt van jaarlijks 400 ...

Wanneer

  • 15 augustus ’19 (do)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Waar

naam
stationsomgeving
adres
Stationsplein8700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 14 41
Telefoon
0475 35 91 86
saskia@terminustielt.be
jaak.pelgrims@skynet.be

Info

Wist u dat de Stationskermis de oudste kermis is van Tielt? Dan is het maar logisch dat deze kermis speciale aandacht krijgt in Tielt. Pal in de zomer zorgen de Stationsfeesten voor vakantie in eigen land!

DONDERDAG 15 AUGUSTUS: ROMMELMARKT
Gestart in 2001: een bescheiden rommelmarkt met een 100-tal deelnemers. Over de jaren heen uitgegroeid tot een middelgrote rommelmarkt van jaarlijks 400 tot 420 deelnemers.
Standhouders uit (bijna) het gehele land (Oost- en West-Vlaanderen, Brabant, Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Namen) en zelfs de buurlanden (Nederland, Frankrijk) zijn vertegenwoordigd.
Sinds jaren wordt aan de deelnemers een standgeld gevraagd van € 1,50 per lopende meter en € 2 indien je pas inschrijft vanaf 1 augustus.
Gekend door bezoekers als een gevarieerde markt waar eenieder zijn gading vindt. Bij goed weer kan je letterlijk over de koppen lopen.
Volgens een journalist van 'Het Nieuwsblad' uitgeroepen tot het plezantste evenement in Tielt in 2018:
“Niets gezelliger dan op het einde van de vakantie bij het ochtendgloren rondkuieren op een rommelmarkt. Dan kan dit nog in wat anders een drukke invalsweg van de stad is, wat het dubbel zo gezellig maakt.”

ZONDAG 18 AUGUSTUS: JAARMARKT, SPEELSTRAAT EN KINDERANIMATIE
Op de oudste kermis van Tielt (106 jaar) blijkt men de succesformule gevonden te hebben.
Op zondag 18 augustus van 14u30 tot 22u00 staat de 6de jaarmarkt op de affiche. Voor die gelegenheid worden Stationstraat en -plein verkeersvrij gemaakt voor de jaarmarkt en een heus speeldorp voor de kinderen. Vorig jaar kon dit duizenden bezoekers bekoren.
Om 15u00 is er een concert van de Accomusicband aan het Stationsplein.
Het ziet er ook naar uit dat men het aantal deelnemers aan de jaarmarkt - 80 - zal evenaren of zelfs overschrijden. Getuige daarvan de vele deelnemers van vorig jaar die terugkeren.
Uniek aan deze jaarmarkt is wel dat men naar een verscheidenheid aan producten zoekt en dat lukt aardig. Dat creëert een gezellige jaarmarkt met correcte en mooie producten, heerlijke voedingswaren, knapperige groenten en fruit, verse kazen en honing, alsook streekproducten. Evengoed worden artisanale juwelen en lederwaren aangeboden. Marktkramers en standwerkers vervolledigen het aanbod.
Tussen de kraampjes valt ook iets te beleven voor de kleinsten want een deel wordt omgetoverd tot een gratis buitenspeelplein met verschillende springkastelen, hindernisbanen, volkspelen, grime, een ballonnenclown …
PRAKTISCH
Waar: stationsomgeving Tielt
Prijs: rommelmarkt: € 1,50 /lopende meter – na 1 aug € 2
jaarmarkt: gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be