Gedichtendag 2020 - Over het werk van Herman de Coninck

Deze informatie is niet meer actueel!
Zoals treinen een berg inrijden, zo blindelings leven we eigenlijk, zo machteloos is ons verstand. Er zijn geen oplossingen, geen antwoorden. Er is alleen maar de hopelijk groeiende bekwaamheid om de deur open te laten voor het leven. Als wijlen Herman de Coninck over poëzie schreef- en bij uitbreiding over het leven, dan deed hij dat als collega en betrokkene, niet als criticus, wel als mens. ...

Wanneer

  • 30 januari ’20 (do)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationsstraat 258700 Tielt

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Info

Zoals treinen een berg inrijden, zo blindelings leven we eigenlijk, zo machteloos is ons verstand. Er zijn geen oplossingen, geen antwoorden. Er is alleen maar de hopelijk groeiende bekwaamheid om de deur open te laten voor het leven.

Als wijlen Herman de Coninck over poëzie schreef- en bij uitbreiding over het leven, dan deed hij dat als collega en betrokkene, niet als criticus, wel als mens. En daarom zijn de geschriften en overpeinzingen in bundels als intimiteit over de melkweg en De vliegende keeper zo waardevol en inspirerend.

In een klein zwart boekje houdt artistiek directeur Piet Arfeuille al jaren inspirerende quotes en mooie gedichten bij, die hij opschreef n.a.v. zijn leeswerk in de hierboven geciteerde bundels. Ter gelegenheid van gedichtendag wil hij die rijkdom delen met een publiek.

Een ideale gelegenheid om ook nog eens in het dichtwerk van de Coninck zelf te duiken, en dat gebeurt dan weer door Wim Vanseveren, voorzitter van de beheerraad van Theater Malpertuis. Hij selecteert een aantal gedichten en nodigt Tieltse vrienden en docenten van de academies uit samen met hem te lezen voor publiek.

Deze avond is gratis, maar mogen we vragen om je plekje te reserveren via onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be