Digidokter: Streaming producten en diensten

Deze informatie is niet meer actueel!
Wou je vroeger iets bekijken of beluisteren, dan moest je het hebben. Het bezitten van een cd was essentieel om de muziek erop te kunnen beluisteren. Het bezitten van een VHS-cassette of een DVD was noodzakelijk om een film te kunnen bekijken. Met als resultaat: dozen en kasten vol cassettes, LP's, cd's, cd-roms en dvd's die vandaag vooral stof staan te vergaren. Maar in de ...

Wanneer

  • 21 september ’19 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Wou je vroeger iets bekijken of beluisteren, dan moest je het hebben. Het bezitten van een cd was essentieel om de muziek erop te kunnen beluisteren. Het bezitten van een VHS-cassette of een DVD was noodzakelijk om een film te kunnen bekijken. Met als resultaat: dozen en kasten vol cassettes, LP's, cd's, cd-roms en dvd's die vandaag vooral stof staan te vergaren.

Maar in de 'altijd-online'-wereld waarin we ons vandaag bevinden is het hamsteren van media steeds meer een zinloze onderneming geworden. Toegang in plaats van bezit, dat is het nieuwe model geworden. Streamingdiensten als Spotify en Netflix bieden een bijna onuitputtelijke kijk- en luisterbibliotheek aan die bovendien zo goedkoop is dat iedereen de toegang kan betalen.

In deze lezing/demo maken we je wegwijs in de jungle van streaming-producten en -diensten. Behalve een verkenning van het 'diensten' bekijken we ook een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth speakers, Sonos, Apple TV, Chromecast,...). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen, of zijn er goedkopere alternatieven?

Bron: UiTinVlaanderen.be