Boterhammen in de bib: Wouter Lefebvre - Onze lucht

Deze informatie is niet meer actueel!
Ademen. Zonder erbij na te denken doen we het allemaal. Zo'n 30 000 keer per dag. We hebben er dus alle belang bij dat de lucht die we inademen schoon is. Toch vormen menselijke activiteiten een bron van verontreiniging. We vervuilen net dat wat voor ons zo belangrijk is met stoffen als stikstofoxide, zwaveldioxide, koolstofdioxide, ammoniak, … Enkele dagen warm weer in de zomer of wat mist in ...

Wanneer

  • 26 september ’19 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Ademen. Zonder erbij na te denken doen we het allemaal. Zo'n 30 000 keer per dag. We hebben er dus alle belang bij dat de lucht die we inademen schoon is. Toch vormen menselijke activiteiten een bron van verontreiniging. We vervuilen net dat wat voor ons zo belangrijk is met stoffen als stikstofoxide, zwaveldioxide, koolstofdioxide, ammoniak, … Enkele dagen warm weer in de zomer of wat mist in de winter en de luchtkwaliteit zakt onder de veiligheidsdrempel. Maar hoe zorgwekkend is de toestand eigenlijk werkelijk?

Wouter Lefebvre komt ons alles uitleggen over wat we van de luchtkwaliteit in Vlaanderen moeten weten. Welke zijn de belangrijkste vervuilers: de industrie, de veeteelt, het verkeer of onze verwarmingstoestellen? Hoe werkt ozonchemie en waarom zijn de ozonpieken groter op het platteland dan in de stad? Wat was er aan de hand met die sjoemelsoftware in onze dieselwagens? En wat is het verband tussen luchtkwaliteit en de verstoring van ons klimaat?

Wouter Lefebvre brengt de vaak erg complexe wetenschappelijke kennis op een heldere manier over. Daarnaast reikt hij antwoorden aan voor de toekomst en stelt hij haalbare acties voor.

Bron: UiTinVlaanderen.be