Erfgoedbeurs 2019

Deze informatie is niet meer actueel!
Sinds meerdere jaren organiseert Familiekunde Vlaanderen regio Tielt een erfgoedbeurs. Aan de erfgoedbeurs zal dit jaar een tentoonstelling gekoppeld zijn omtrent de Belgen in de regio van Moline(USA). In de voormiddag verwachten we bezoek uit Moline. Mensen die familie hebben in de streek van Moline zijn meer dan welkom. Breng je materiaal mee (foto's, inschrijvingsbewijzen, bidprentjes, ...

Wanneer

  • 01 september ’19 (zo)
    van 09.00 u tot 16.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Europahal
adres
Generaal Maczekplein 58700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 60 75

Info

Sinds meerdere jaren organiseert Familiekunde Vlaanderen regio Tielt een erfgoedbeurs. Aan de erfgoedbeurs zal dit jaar een tentoonstelling gekoppeld zijn omtrent de Belgen in de regio van Moline(USA). In de voormiddag verwachten we bezoek uit Moline.
Mensen die familie hebben in de streek van Moline zijn meer dan welkom. Breng je materiaal mee (foto's, inschrijvingsbewijzen, bidprentjes, voorwerpen enz.) om te tonen maar ook om eventueel te wisselen.
Kardinaal Mercier was een ware held geworden door zijn werken tijdens de eerste wereldoorlog. Na de oorlog trok hij op reis naar de Verenigde Staten om hulp te vragen voor de wederopbouw van ons land. Voor de Vlamingen in Moline en omgeving is de hoeksteenlegging van de nieuwe kerk een hoogtepunt in de geschiedenis van de emigratie naar de regio op de grens tussen Illinois en Iowa.
De tentoonstelling bevat materiaal uit onze uitgebreide collectie. Er is aandacht voor de gewone man en zijn bezigheden. Ook aandacht voor de Consuls die in deze regio woonden en werkten en die stuk voor stuk iets te maken hebben met het werkgebied van Familiekunde Vlaanderen Regio Tielt. (Coryn - Lotenhulle, De Vogelaere – Ruiselede, Andries – Ruiselede – DePorter (De Poorter) – Poeke – Bultinck – Aarsele….).
Er is ook de mogelijkheid de gelegenheidsuitgave over de Belgen in Illinois en Iowa in te zien en aan te schaffen.

Bron: UiTinVlaanderen.be