Het Verdeelde Koninkrijk - Groot-Brittannië en Ierland: historisch en actueel

Deze informatie is niet meer actueel!
Over Kelten, Romeinen en de Tudors Van de Puriteinse opstand tot de 'troubles' in Noord-Ierland De moeilijke Brexit verklaard Zijn Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland nog altijd een 'Verenigd Koninkrijk'? In hoeverre voelen elk van de vier naties die er deel van uitmaken zich nog verbonden met Europa? Engeland en Wales stemden voor 'Brexit,' terwijl een meerderheid in Schotland en ...

Wanneer

 • 15 oktober ’19 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 22 oktober ’19 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 05 november ’19 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 12 november ’19 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 64,00 (Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €)

Waar

naam
Hotel Shamrock
adres
Euromarktlaan 248700 Tielt

Info

Over Kelten, Romeinen en de Tudors
Van de Puriteinse opstand tot de 'troubles' in Noord-Ierland
De moeilijke Brexit verklaard

Zijn Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland nog altijd een 'Verenigd Koninkrijk'? In hoeverre voelen elk van de vier naties die er deel van uitmaken zich nog verbonden met Europa? Engeland en Wales stemden voor 'Brexit,' terwijl een meerderheid in Schotland en Noord-Ierland in de Europese Unie wilden blijven. De Britten en Noord-Ieren stonden in juni 2016 voor een verscheurende keuze, en het lijkt wel alsof de scheuren nog groter geworden zijn. Zelfs binnen Engeland blijft er in dit verband grote onenigheid tussen Noord en Zuid.

Guido Latré schetst de historische ontwikkelingen die de cultuur van de Britse Eilanden en Ierland zo anders hebben gemaakt, maar tegelijk ook zo nauw verbonden hebben met Europa. De Noord-Ierse troebelen die de huidige Brexit-onderhandelingen nog altijd sterk beïnvloeden, het regime van Margaret Thatcher, en de factoren die recent de Britse en Ierse eigenheid hebben bepaald, komen ook uitgebreid aan bod.
Een bijzonder actuele cursus!

Bron: UiTinVlaanderen.be