Mondiaal café : Hoe kunnen we de wereld redden? met Tine Hens

Deze informatie is niet meer actueel!
MONDIAAL CAFE rond het KLIMAAT : Hoe kunnen we de wereld redden? Tekenen voor onze toekomst De laatste weken kunnen we het niet ontkennen : het klimaatthema haalt voorpaginanieuws. Er zijn de klimaatmarsen van de jongeren en de wat minder jongeren, de media besteden er geregeld aan-dacht aan, politici worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het is dan ook een zaak die hoog-dringend ...

Wanneer

  • 18 september ’19 (wo)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Woon en verzorgingscentrum Deken Darras
adres
Schependomstraat 48700 Tielt

Tickets

Telefoon
051/404103
owwtielt@oww-tielt.be

Info

MONDIAAL CAFE rond het KLIMAAT : Hoe kunnen we de wereld redden?
Tekenen voor onze toekomst
De laatste weken kunnen we het niet ontkennen : het klimaatthema haalt voorpaginanieuws. Er zijn de klimaatmarsen van de jongeren en de wat minder jongeren, de media besteden er geregeld aan-dacht aan, politici worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het is dan ook een zaak die hoog-dringend aangepakt dient te worden. Dat zeggen klimaatexperten al een hele tijd. En toch is er veel discussie over hoe de problematiek best aangepakt dient te worden en wie wat moet doen. Tijd dus om daarover wat meer helderheid te scheppen !
Mondiaal Café
Daartoe willen we in Tielt een bijdrage leveren. Met de Tieltse Mondiale raad (Noord-Zuidraad) en Oxfam Wereldwinkel organiseren we daarom een mondiaal café over deze belangwekkende thema-tiek. MO-journaliste Tine Hens, die zich al langer in de klimaatproblematiek verdiepte, is onze gids hierbij. Op woensdag 24 april zal zij ons de nodige toelichting geven bij wat op verschillende terreinen dient te gebeuren : energie, mobiliteit, voedselproductie, wonen, bedrijven, rechtvaardige taxatie, … Ze zal zowel ingaan op de verantwoordelijkheid van overheden, ook het Tieltse Bestuur, als op wat we als individuele consument kunnen doen. Dit vindt plaats in WZC Deken Darras (bejaardenhuis) Schependomstraat 4 te Tielt en start om 19.30u. De toegang is gratis.
Samenwerking
Voor deze activiteit is er samenwerking met andere Tieltse verenigingen : De Torenvalk, Velt, Tannekes Tuin en de Gezinsbond.
Inschrijven
Gelieve op voorhand in te schrijven. Dit kan bij:
- Oxfam Wereldwinkel : 051/40.41.03 owwtielt@oww-tielt.be
- Mondiale Raad : 051/42.81.49 of noordzuid@tielt.be

Bron: UiTinVlaanderen.be