De Aardappelroute: van veld naar bord, de reis van patatjes

Deze informatie is niet meer actueel!
Op zondag 29 september organiseert Colruyt Group samen met de Aardappelhoeve in Tielt de Aardappelroute. Een dag om met het hele gezin naar uit te kijken, want naast een boeiende rondleiding, staan er ook leuke workshops én activiteiten voor de kids op het programma! Wat kan je verwachten? • Onze doorlopende rondleidingen* op de Aardappelhoeve onthullen het complete traject van de aardappel, ...

Wanneer

  • 29 september ’19 (zo)
    van 10.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
De Aardappelhoeve
adres
Wakkensesteenweg 348700 Tielt

Info

Op zondag 29 september organiseert Colruyt Group samen met de Aardappelhoeve in Tielt de Aardappelroute. Een dag om met het hele gezin naar uit te kijken, want naast een boeiende rondleiding, staan er ook leuke workshops én activiteiten voor de kids op het programma!

Wat kan je verwachten?
• Onze doorlopende rondleidingen* op de Aardappelhoeve onthullen het complete traject van de aardappel, van het veld tot op je bord. Machinepark, aardappelplantjes in elk stadium van het groeiproces en zelfs een wasstraat, je krijgt het allemaal te zien.

• Speel spetterende spelletjes met aardappelen in onze Kids corner.

• Laat je inspireren tijdens onze showcooking-sessies

• Proef van onze patatjes en geniet van een gratis drankje!

• Schrijf je in voor een van onze 4 gratis workshops:
1. Workshop 'Do It Yourself' - van 11 tot 11.45 u.
Ideaal voor de hobbytuinier. In welke grond kweek je het best? Wanneer is het ideale moment om te planten? Onze expert legt je uit hoe je eenvoudig zelf aardappelen kweekt.

2. Workshop 'Schatjes van patatjes' - van 13.30 tot 14.15 u.
Wist je dat je elektriciteit kan opwekken met aardappelen? Of dat je ze als piano kan gebruiken? Probeer het zelf! Onze leuke wetenschappelijk verantwoorde spelletjes staan garant voor dolle aardappelpret. (voor wetenschappertjes uit het lager onderwijs)

3. Workshop 'Patat 101' - 14.30 tot 15.15 u.
Handige weetjes en basics om nooit meer te vergeten. Vastkokend of bloemig, welke aardappelsoort gebruik je het best bij welke bereiding? Tijdens deze workshop leer je het allemaal.

4. Workshop 'Na de boer?' – 15.30 tot 16.15 u.
Wat gebeurt er met een aardappel eens hij de hoeve verlaat? Hoe zit het met de kwaliteitscontrole? Waarom zijn supermarktaardappelen duurder dan die op een veiling? De aankoper van Colruyt Group legt het je haarfijn uit.


* Onze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten.

Bron: UiTinVlaanderen.be