Japan: het leven in het land van de rijzende zon

Deze informatie is niet meer actueel!
Geisha, samoerai, sushi, zen en kersenbloesems ... Dat zijn meestal nog steeds de eerste dingen die mensen hier te binnen schieten als het over Japan gaat. Maar de Japanse cultuur heeft veel meer te bieden dan dat en is bovendien veel diverser dan we vermoeden. De Japanners hebben een cultuur die heel oud is en tegelijk ook zeer verfijnd. Het is een land dat fascineert. Ultramodern en tegelijk ...

Wanneer

  • 28 november ’19 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
BIBLIOTHEEK EN KENNISCENTRUM
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be
website
https://tielt.bibliotheek.be/

Info

Geisha, samoerai, sushi, zen en kersenbloesems ... Dat zijn meestal nog steeds de eerste dingen die mensen hier te binnen schieten als het over Japan gaat. Maar de Japanse cultuur heeft veel meer te bieden dan dat en is bovendien veel diverser dan we vermoeden.


De Japanners hebben een cultuur die heel oud is en tegelijk ook zeer verfijnd. Het is een land dat fascineert. Ultramodern en tegelijk heel traditioneel. Openheid van geest in combinatie met geslotenheid van cultuur. Japan heeft een cool en hip imago maar er zitten barsten in. Die barsten heten Fukushima, dramatische vergrijzing en torenhoog overheidstekort.


 


Luk Van Haute komt, gewapend met meer dan 30 jaar Japanse ervaringen en ontmoetingen, naar Tielt om een tipje van de Japanse sluier op te lichten. Hij laat zijn licht schijnen over minder gekende aspecten van de Japanse samenleving en hoopt zo de stereotiepe beelden te nuanceren. De verschillen tussen Japan en Europa zijn groot, maar het is net uit de verschillen dat we iets kunnen leren over de ander en over onszelf.


 


Tijdig uw kaarten reserveren is aan te raden!


Toegang: vooraf inschrijven


Prijs: Soep en koffie inbegrepen


Organisatie: Cultuurcentrum Gildhof, Bibliotheek en Kenniscentrum, Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen


 

Bron: UiTinVlaanderen.be