Marx

Deze informatie is niet meer actueel!
Johan Heldenbergh speelt Karl Marx.   In deze theatermonoloog kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een ...

Wanneer

  • 13 december ’19 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; -26j: 14,00 €; Abonnementen met minstens 5 voorstellingen: 14,00 €; +65j: 14,00 €)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Info

Johan Heldenbergh speelt Karl Marx.

In deze theatermonoloog kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

 

“Johan Heldenbergh en Stefaan Van Brabandt wekken Karl Marx tot leven in een spetterende politieke monoloog. … De veelkleurige tekst is een ongeziene speeltuin voor Johan Heldenbergh. … Deze Marx is geen marxist maar een humanist, geen ­papier maar vlees en bloed.’ – Gilles Michiels (De Standaard****)

Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt

Spel: Johan Heldenbergh

Bron: UiTinVlaanderen.be