De Kleine Prins

Deze informatie is niet meer actueel!
De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar ...

Wanneer

  • 29 mei ’20 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; -26j: 7,00 €; Abonnementen met minstens 5 voorstellingen: 12,00 €; +65j: 12,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed.


 


Voor een nieuwe theaterversie van De Kleine Prins werkt Piet Arfeuille samen met acteur Thomas Janssens en artistieke duizendpoot Nikolas Lestaeghe.


 


Met Janssens maakte Arfeuille in Malpertuis eerder al Recht zal zijn wat ik zeg! (2012)


Nikolas Lestaeghe is mede-oprichter van het Brusselse kunstenaarscollectief K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en resideerde in Malpertuis voor de Loopgravenoperette (2015).


 


Van De Kleine Prins zullen ze zowel een versie voor kinderen als voor volwassenen maken.


 


Tekst: naar Antoine de Saint-Exupéry


Concept en spel: Piet Arfeuille, Nikolas Lestaeghe, Thomas Janssens e.a.

Bron: UiTinVlaanderen.be