The Good People

Deze informatie is niet meer actueel!
In de film Faustrecht der Freiheit (1975) bevraagt cineast Rainer Werner Fassbinder de link tussen geld en liefde. De werkloze Franz probeert zich op te werken door zich in de betere homoseksuele kringen te begeven. Een tijdlang lijkt dat aardig te lukken maar uiteindelijk slaagt hij er niet in zijn eenvoudige afkomst te verbergen in dit burgerlijke en hypocriete milieu.   The Good People van ...

Wanneer

  • 24 april ’20 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; -26j: 7,00 €; Abonnementen met minstens 5 voorstellingen: 12,00 €; +65j: 12,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

In de film Faustrecht der Freiheit (1975) bevraagt cineast Rainer Werner Fassbinder de link tussen geld en liefde. De werkloze Franz probeert zich op te werken door zich in de betere homoseksuele kringen te begeven. Een tijdlang lijkt dat aardig te lukken maar uiteindelijk slaagt hij er niet in zijn eenvoudige afkomst te verbergen in dit burgerlijke en hypocriete milieu.


 


The Good People van performer en theatermaker Neal Leemput (1990) is gebaseerd op deze film. Sinds zijn afstuderen aan het conservatorium van Antwerpen onderzoekt Leemput ‘de leesbaarheid van niet-normatieve lichaamsbeelden’ in zijn theatraal werk. Het boeiende aan zijn bewerking is dat iedere knieval naar heteronormativiteit consequent vermeden wordt. Het verhaal kent alleen maar homoseksuele personages en die clichés worden onbeschaamd uitvergroot. Zo wordt een onaangenaam, doch uniek universum gecreëerd, te meer omdat je door de dik aangezette speelstijl de motivaties van de personages nooit precies kan doorgronden.


 


The Good People kadert binnen een Malpertuisweekend rond gender en seksualiteit.


Meer info via www.malpertuis.be.


 


Concept en Spel: Neal Leemput, Danny de Jong, Yanis Berrewaers

Bron: UiTinVlaanderen.be