Infosessie kinderepilepsie

Deze informatie is niet meer actueel!
In België zijn er ongeveer 4600 kinderen met medicatieresistente epilepsie. Dat betekent dat hun aandoening niet onder controle raakt met medicatie. Voor ouders van een kind met epilepsie is de zorg heel intensief en de nood aan adempauzes soms groot. Toch is het vaak moeilijk om een oppas te vinden die de zorg enkele uurtjes overneemt. Het Steunpunt Kinderepilepsie, een organisatie die de ...

Wanneer

  • 12 november ’19 (di)
    van 13.30 u tot 16.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
regiohuis Familiezorg West-Vlaanderen vzw
adres
Krommewalstraat 18700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 40 04 43
oef@familiezorg-wvl.be

Info

In België zijn er ongeveer 4600 kinderen met medicatieresistente epilepsie. Dat betekent dat hun aandoening niet onder controle raakt met medicatie. Voor ouders van een kind met epilepsie is de zorg heel intensief en de nood aan adempauzes soms groot. Toch is het vaak moeilijk om een oppas te vinden die de zorg enkele uurtjes overneemt. Het Steunpunt Kinderepilepsie, een organisatie die de naaste omgeving van deze kinderen ondersteunt, vond de weg naar de OEF!-werking van Thuiszorg Familiezorg. Samen werkten we een infosessie uit, met volgende inhoud:
- Kinderepilepsie. Wat is het? Welke soorten bestaan er? Wat doet epilepsie met je gezin?
- Levensreddend handelen. Welke eerste hulp geef je bij een epilepsie-aanval? Hoe breng je iemand in een veilige houding? I.s.m. Child Care Academy.

Bron: UiTinVlaanderen.be