Screws

Deze informatie is niet meer actueel!
Een bowlingbal heeft één functie. Hij dient om aan het eind van een glanzende houten baan zoveel mogelijk kegels omver te stoten. Wat als je de gebruikelijke omgeving wegdenkt? Screws, de nieuwste voorstelling van Alexander Vantournhout, zet de verhouding tussen lichaam en object op uiteenlopende manieren op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, ...

Wanneer

  • 23 april ’20 (do)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; -26j: 7,00 €; Abonnementen met minstens 5 voorstellingen: 12,00 €; +65j: 12,00 €)

Waar

naam
OLV-Kerk
adres
Stationstraat 8700 Tielt

Info

Een bowlingbal heeft één functie. Hij dient om aan het eind van een glanzende houten baan zoveel mogelijk kegels omver te stoten. Wat als je de gebruikelijke omgeving wegdenkt? Screws, de nieuwste voorstelling van Alexander Vantournhout, zet de verhouding tussen lichaam en object op uiteenlopende manieren op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Ze zorgen ervoor dat de zwaartekracht overwonnen kan worden of dat die net nog méér gevoeld wordt. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de dansers in Screws de regels van de fysica.


Samen met vijf dansers-acrobaten gidst Vantournhout je langs een parcours van, met elkaar resonerende, microperformances: van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën. De zes performers halen je uit je comfortabele zitje en zetten je als toeschouwer - letterlijk - in beweging. De locatievoorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site. Wandel rond. Laat je meevoeren en kies zelf de hoeken van waaruit je de afzonderlijke miniatuurcomposities wilt bekijken.


Alexander Vantournhout creëerde en speelt de voorstelling met danseres Emmi Väisänen en de vier dansacrobaten van Familiar Faces (Josse De Broeck, Petra Steindl, Hendrik Van Maele, Felix Zech). Geschoold in zowel hedendaagse dans (P.A.R.T.S.) als circus (ESAC) zet hij met Screws een volgende stap in zijn zoektocht naar het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, en de relatie of grens tussen performer en object.


 


Met: Alexander Vantournhout, Emmi Väisänen, Josse De Broeck, Petra Steindl, Hendrik Van Maele, Felix Zech

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Screws - Alexander Vantournhout foto: Screws - Alexander Vantournhout foto: Screws - Alexander Vantournhout foto: Screws - Alexander Vantournhout foto: Screws - Alexander Vantournhout

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina