Boterhammen in de bib: Luc van Haute - Japan

Deze informatie is niet meer actueel!
Geisha, samoerai, sushi, zen en kersenbloesems ... Dat zijn meestal nog steeds de eerste dingen waar we aan denken als het over Japan gaat. Maar de Japanse cultuur heeft veel meer te bieden dan dat en is bovendien veel diverser dan we vermoeden. De Japanners hebben een cultuur die heel oud is en tegelijk ook zeer verfijnd. Het is een land dat fascineert. Japan heeft een cool en hip imago maar ...

Wanneer

  • 28 november ’19 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Geisha, samoerai, sushi, zen en kersenbloesems ... Dat zijn meestal nog steeds de eerste dingen waar we aan denken als het over Japan gaat. Maar de Japanse cultuur heeft veel meer te bieden dan dat en is bovendien veel diverser dan we vermoeden.
De Japanners hebben een cultuur die heel oud is en tegelijk ook zeer verfijnd. Het is een land dat fascineert. Japan heeft een cool en hip imago maar er zitten barsten in. Die barsten heten Fukushima, dramatische vergrijzing en torenhoog overheidstekort.
Luk Van Haute komt, gewapend met meer dan 30 jaar Japanse ervaringen en ontmoetingen, naar Tielt om een tipje van de Japanse sluier op te lichten. De verschillen tussen Japan en Europa zijn groot, maar het is net uit de verschillen dat we iets kunnen leren over de ander en over onszelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Japan - Luk Van Haute

Categorie

Organisatie

naam
Openbare bibliotheek Tielt
Alle activiteiten
Deel deze pagina