The Queen of Fucking Everything

Deze informatie is niet meer actueel!
Sylvia Konior woont en werkt in Doomkerke, Ruiselede als zelfstandig fotografe, met werk in opdracht en als eigen artistieke zoektocht. Haar opleiding aan de Tieltse Kunstacademie was een springplank voor verdere exploratie van de fotografie op de Narafi-campus van de Brusselse Luca School of Arts, waar ze dit jaar afstudeerde met een fel gesmaakt eindwerk. Sylvia timmert zelfzeker aan een ...

Wanneer

  • 20 oktober ’19 (zo)
    -
    17 november ’19 (zo)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Sylvia Konior woont en werkt in Doomkerke, Ruiselede als zelfstandig fotografe, met werk in opdracht en als eigen artistieke zoektocht. Haar opleiding aan de Tieltse Kunstacademie was een springplank voor verdere exploratie van de fotografie op de Narafi-campus van de Brusselse Luca School of Arts, waar ze dit jaar afstudeerde met een fel gesmaakt eindwerk. Sylvia timmert zelfzeker aan een eigen oeuvre. Deze Intra Muros-solo komt voor deze streekgenote dus op een sleutelmoment.


 


“The Queen of Fucking Everything”, zo staat te lezen op het schouderlint van één van Konior’s portretten. In haar eigenzinnige foto’s figureert ze veelal zelf. “Zelf” als exponent van een vrouwbeeld dat ze met veel branie scherp stelt; niet met zwarte, maar felgekleurde humor, soms onbehaaglijk. Als tuinierster die kinderhoofdjes teelt, als werkpaard met boodschappenkar of als een Jeanne d’Arc die worstelt met ideaalbeelden zonder kilo’s. Als er nog glazen plafonds zouden bestaan, dan laat Sylvia zich daar vrolijk confronterend dwars doorheen bekijken. Aangeprate onzekerheden countert ze met een knap geënsceneerde fotografie, die weinig verhult. Met klaterende kleuren en doordachte, sterk vorm gegeven dramatiek werpt ze zichzelf in de strijd.


 


Het is werk dat niet enkel om zijn lef, maar ook om zijn bonte en goed gebrachte esthetiek al gesmaakt werd op fotoconcours in binnen- en buitenland. Prijzen en eervolle vermeldingen in o.a. Moskou, Pelt en Bourbon-Lancy deden haar reeds opmerken op een internationale scene. Haar werk haalde ook al de cover van Charlie, een uitdagend en taboeloos magazine met een vrouwelijke blik op de wereld.


 


Officiële opening zondag 20/10 om 11u00


Open dagelijks van 14u00 tot 17u00


Gratis toegang


 

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Corrigerend ondergoed.jpg foto: The Queen of Fucking Everything, digitaal zelfportret.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof

Verwante activiteiten

Alle activiteiten
Deel deze pagina