Achter de schermen van het Vaticaan

Deze informatie is niet meer actueel!
Achter de schermen van het Vaticaan door Tom Zwaenepoel Vaticaanstad is de kleinste staat ter wereld, herbergt een indrukwekkende kunstverzameling, belichaamt een eeuwenoud geloof en dito traditie, heeft de best geïnformeerde diplomatie en verbergt dit alles achter hoge, dikke muren. Als we de media mogen geloven, organiseert de nieuwe paus een interne revolutie in de werking van deze ...

Wanneer

  • 12 december ’19 (do)
    van 14.30 u tot 17.00 u

Waar

naam
Hotel-restaurant El Parador
adres
Ruiseleedsesteenweg 118700 Tielt

Contact

vlas.tielt@gmail.com

Info

Achter de schermen van het Vaticaan

door Tom Zwaenepoel

Vaticaanstad is de kleinste staat ter wereld, herbergt een indrukwekkende kunstverzameling, belichaamt een eeuwenoud geloof en dito traditie, heeft de best geïnformeerde diplomatie en verbergt dit alles achter hoge, dikke muren. Als we de media mogen geloven, organiseert de nieuwe paus een interne revolutie in de werking van deze ministaat. Tom Zwaenepoel geeft een kort overzicht van de belangrijkste gebouwen: SintPietersbasiliek, Vaticaanse musea, Sixtijnse Kapel, Vaticaanse tuinen. Verder stelt hij de protagonisten van dit miniland voor: de paus en zijn entourage. Met wie vormt de 'man in het wit' een woongemeenschap? Hij werpt ook een licht op enkele bekende tradities. Verder gaat hij uitvoerig in op de overgang van het Duitse naar het Argentijnse pontificaat. In welke mate waait er een 'nieuwe wind' door het Vaticaan en de wereldkerk? Welke plannen heeft paus Franciscus met de Romeinse Curie, de congregaties en de pauselijke raden? Een indringende kijk achter de schermen!
Tom Zwaenepoel studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent en Bayreuth. Hij is leraar Duits aan de abdijschool van Zevenkerken. Momenteel is hij ook verbonden aan de Universiteit Gent (vakdidactiek Duits), doceert Nederlands aan de Universiteit Bayreuth en geeft Erasmus-gastlezingen. Behalve wetenschappelijke studies over de Duitse taal en media schrijft hij artikelen over religieuze, sociale en culturele thema's, o.a. in het tijdschrift Tertio.


Toegangsprijs: Leden: € 8 (2 consumpties inbegrepen)
Niet leden: € 10 (2 consumpties inbegrepen)

Bron: UiTinVlaanderen.be