Rusland aan de Wolga

Deze informatie is niet meer actueel!
Rusland aan de Wolga Orthodoxe kerk en verloren adel door Rik Taverneire en Franky Meuleman Met Rik Taveirne en Frankie Meuleman duiken we onder in de Russische cultuur, literatuur en folklore. We reizen langs de Wolga, met zijn 3.500 km de langste rivier van Europa die het grote Rusland als het ware in twee delen snijdt. In deze multimediale reisreportage wordt uitgebreid ingegaan op het ...

Wanneer

  • 16 januari ’20 (do)
    van 14.30 u tot 16.30 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Niet-leden: 12,00 €)

Waar

naam
Hotel-restaurant El Parador
adres
Ruiseleedsesteenweg 118700 Tielt

Contact

vlas.tielt@gmail.com

Info

Rusland aan de Wolga
Orthodoxe kerk en verloren adel

door Rik Taverneire en Franky Meuleman

Met Rik Taveirne en Frankie Meuleman duiken we onder in de Russische cultuur, literatuur en folklore. We reizen langs de Wolga, met zijn 3.500 km de langste rivier van Europa die het grote Rusland als het ware in twee delen snijdt.
In deze multimediale reisreportage wordt uitgebreid ingegaan op het ontstaan van Rusland. Na de splitsing van het Romeinse rijk in het jaar 395 in het West-Romeinse en het Oost-Romeinse rijk hadden beide hoofdsteden Rome en Constantinopel (het huidige Istanbul) hun eigen invloedrijke geestelijken. Ze verschilden ideologisch zodanig van elkaar dat het christendom in 1054 werd gesplitst, het 'Grote Schisma'.
Rond de jaren 1100 ontstonden uit het 'Rurikse Rijk' tal van kleine vorstendommen, waaruit drie nationaliteiten ontstonden; de Oekraïners, Wit-Russen en Russen. Het vervolg verneemt u in de reportage.
Daarbij worden ook volgende plaatsten uitgebreid besproken: Moskou, Sergiev Posad, Yaroslavl, Oeglitsj, Goritsy, Kizhi en Sint-Petersburg.

Er is een koffietafel voorzien met taart. Wil hiervoor in schrijven! U doet dit met een e-mailtje aan vlas.tielt@gmail.com of met een telefoontje aan het secretariaat (051 40 14 11) of de penningmeester (051 40 02 49).

Bron: UiTinVlaanderen.be