Boterhammen in de bib: David Van de Steen - Niet schieten, dat is mijn papa.

Deze informatie is niet meer actueel!
De Bende van Nijvel. Het is een vlek van het allerzwartste soort op onze vaderlandse geschiedenis. In de jaren '80 zaaiden ze dood en vernieling waarbij tientallen onschuldige mensen het leven lieten. Op 9 november 1985 sloegen ze toe in Aalst. Op de parking van de Delhaize zag de 9-jarige David hoe zijn papa, zijn mama en zijn zus voor zijn ogen werden neergeschoten. Ook hijzelf werd bijna ...

Wanneer

  • 30 januari ’20 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

De Bende van Nijvel. Het is een vlek van het allerzwartste soort op onze vaderlandse geschiedenis. In de jaren '80 zaaiden ze dood en vernieling waarbij tientallen onschuldige mensen het leven lieten. Op 9 november 1985 sloegen ze toe in Aalst. Op de parking van de Delhaize zag de 9-jarige David hoe zijn papa, zijn mama en zijn zus voor zijn ogen werden neergeschoten. Ook hijzelf werd bijna vermoord. Hij kreeg 4 kogels in zijn lichaam en werd voor dood achtergelaten. Hij overleefde het echter. En wat meer is: hij had het gezicht van één van de daders gezien.
Sabotage, infiltratie van criminele rijkswachters, banden met machtige politici, roze balletten, linken met het Belgisch leger, … Anno 2019 is het Bende-onderzoek nog steeds een kluwen met meer vraagtekens dan antwoorden. Vreemd genoeg, of misschien net niet, toonde het gerecht nooit interesse in de getuigenis van David en werd hij al die decennia straal genegeerd. David begon zelf te graven en hij legde samen met misdaadjournalist Annemie Bulté enkele onthutsende details bloot.

Bron: UiTinVlaanderen.be