Muidhond

Deze informatie is niet meer actueel!
De Vlaamse film kent de laatste jaren wel meer pareltjes, maar dit steentje glimt bijzonder … Patrice Toye baseerde 'Muidhond' op het boek van Inge Schilperoord. Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder in een klein huis bij de duinen. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, ...

Wanneer

  • 26 februari ’20 (wo)
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €; -26j: 5,00 €; +65j: 5,00 €)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

De Vlaamse film kent de laatste jaren wel meer pareltjes, maar dit steentje glimt bijzonder … Patrice Toye baseerde ‘Muidhond’ op het boek van Inge Schilperoord. Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder in een klein huis bij de duinen. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.


Niet het eeuwige pedofilieslachtoffer, maar de dader is hier het hoofdpersonage. Toye stelt zich heel terecht de vraag of we daar enige sympathie of begrip kunnen voor voelen. Daarmee stelt ze de kijker op de proef. Maar het gevecht van Jonathan met zichzelf brengt ze moedig en gevoelig. Hebben we niet allemaal een stereotiep beeld van een pedofiel als een ziek, eng mannetje? En wie durft beweren dat de dader niet lijdt …?


 


B / 2019 / 99 min.


Van: Patrice Toye


Met: Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Line Pillet

Bron: UiTinVlaanderen.be