Sol’Etudes

Sylvie Vandewalle werd geboren in 1970 in Roeselare en woont intussen al 30 jaar in Antwerpen. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de modesector keerde ze de voorbije jaren terug naar haar eerste liefde: de fotografie. Vorig jaar studeerde ze af en sinds dit jaar vervolmaakt ze haar studies met een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten. Haar portfolio toont sterke zwart-wit ...

Wanneer

  • 10 februari ’20 (ma)
    -
    05 maart ’20 (do)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Sylvie Vandewalle werd geboren in 1970 in Roeselare en woont intussen al 30 jaar in Antwerpen.


Na jaren werkzaam te zijn geweest in de modesector keerde ze de voorbije jaren terug naar haar eerste liefde: de fotografie. Vorig jaar studeerde ze af en sinds dit jaar vervolmaakt ze haar studies met een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten.


Haar portfolio toont sterke zwart-wit portretten, street photography, met een stille maar rake observatie, impressies van haar reizen en recentelijk meer experimenteel werk dat aanleunt bij de hedendaagse schilderkunst.


Kenmerkend voor haar stijl zijn eenvoud, verstilling en rust. Een voorliefde voor abstracte lijnen en architectuur en een mysterieuze of nostalgische sfeer. Het solitaire komt terug als leidmotief in veel van haar foto’s. Zelf eerder introvert, geeft ze de voorkeur aan het hanteren van de camera op een bescheiden manier, zonder zich op te dringen aan haar subjecten. Vandaar ook haar voorkeur voor schaduwen en reflecties.


 


Sol’Etudes:


Sol(m): grond; vloer; bodem; bodemoppervlak


Etudes(v): bestudering; studie; onderzoek; schets


Solitude(v): eenzaamheid; verlatenheid; alleen zijn zonder eenzaam te zijn.


 


Deze sfeervolle wereld van bevreemdende, mysterieuze personages nodigt ons uit om in interactie te gaan met ons onderbewustzijn. Pure en beklijvende zwart-wit foto’s die de menselijke schaduwkant blootleggen. De Sol’Etudes confronteren ons met gevoelens die we misschien liever verdringen, of ons doen glimlachen door hun speelse of cartooneske karakter.


 


Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / 1 uur voor de voorstellingen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof

Verwante activiteiten

Alle activiteiten
Deel deze pagina