Goed gemanierd …

Deze informatie is niet meer actueel!
Goede manieren, klinkt dat als belegen kaas? Je stekels gaan recht van regeltjes en overdreven etiquette, maar wat als iedereen ze plots liet schieten?   Vaak wordt het er ons al van kleins af ingelepeld; een set omgangsregels, die van generatie op generatie belangrijk wordt geacht. Dat kan gaan over simpele kwesties. Wanneer en waar laat ik dat boertje, waar hoort mijn mes en waar mijn vork, ...

Wanneer

  • 27 februari ’20 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
BIBLIOTHEEK EN KENNISCENTRUM
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Goede manieren, klinkt dat als belegen kaas? Je stekels gaan recht van regeltjes en overdreven etiquette, maar wat als iedereen ze plots liet schieten?


 


Vaak wordt het er ons al van kleins af ingelepeld; een set omgangsregels, die van generatie op generatie belangrijk wordt geacht. Dat kan gaan over simpele kwesties. Wanneer en waar laat ik dat boertje, waar hoort mijn mes en waar mijn vork, hoe zit het met ellenbogen op tafel en loop ik zomaar weg van tafel?


 


Maar naarmate je groter wordt, stapelen de netelige vraagjes zich op: hoe en wanneer onderbreek je beleefd een gesprek, hoe doe je je entree op een feestje? Wat neem je mee als passend cadeau, hoe groot, hoe duur, hoe persoonlijk? Stel ik die collega aan je voor of niet? Welke toon sla ik aan bij een telefoontje of hoe hef ik een vlotte mail aan? En belangrijker nog; hoe combineer ik frisse vlotheid met beleefdheid, zodat ik niet voor een ouderwetse hark word aanzien, maar voor een voorname, attente vriend, collega of kennis?


 


Nathalie De Poorter verdiepte zich in de wereld van de etiquette en vertaalde als die goede raad al in een schitterend boekje voor de kleinsten. Want jong geleerd is oud gedaan. Weten wij als volwassenen nog wel hoe het eigenlijk hoort? Geef toe; een beetje extra stijl en flair doen soms wel deugd. Manieren zijn de zalf die samenleven soepel houdt.


 


Tijdig uw kaarten reserveren is aan te raden!


 


 


Toegang: vooraf inschrijven


Soep en koffie inbegrepen


Organisatie: Cultuurcentrum Gildhof, Bibliotheek en Kenniscentrum, Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen


 

Bron: UiTinVlaanderen.be