Keith Haring

Deze informatie is niet meer actueel!
AFGELAST   De eighties hadden hun eigen “Banksy”. De allereerste 'streetwise' artist was ongetwijfeld Keith Haring. Haring werd opgeleid in de kunsthumaniora van Pittsburg en trok nadien naar The School of Visual Arts in New York. In de New Yorkse metro leerde hij de wereld van de graffiti kennen, die uitzonderlijk paste in zijn visie: de ontwikkeling van een zeer directe, publieke kunst, die ...

Wanneer

  • 15 februari ’20 (za)
    van 10.15 u tot 12.15 u

Prijs

€ 23,00 (Basistarief: 23,00 €; Standaardprijs: 23,00 €)

Waar

naam
OP LOCATIE
adres
/ /8700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

AFGELAST


 


De eighties hadden hun eigen “Banksy”. De allereerste ‘streetwise’ artist was ongetwijfeld Keith Haring.


Haring werd opgeleid in de kunsthumaniora van Pittsburg en trok nadien naar The School of Visual Arts in New York. In de New Yorkse metro leerde hij de wereld van de graffiti kennen, die uitzonderlijk paste in zijn visie: de ontwikkeling van een zeer directe, publieke kunst, die veel verder gaat dan de muren van galeries en musea. De Geest van de Pop-art, en vormelijk ook van Alechinsky, Christo, Dubuffet en de Japanse kalligrafie stuurden hem naar een zeer eigen, herkenbare en haast iconische taal. Blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels doken op in volle, maar heldere composities. Tegelijk werd zijn unieke, spontaan ogende stijl beïnvloed door de energie van de tijd waarin hij leefde, van ruimtereizen tot hiphop en videospelletjes.


Hij exposeerde in 1982 met schilderijen, beelden, beschilderde stukken doek en on-site werk, in Galerie Shafrazi. De belangstelling was groot. In de jaren hierna boomde het wereldwijd. Vazen, T-shirts en betaalbare producten voor een brede doelgroep verkocht hij in zijn eigen winkels in New York en Tokio: The Pop Shop. In 1985 versierde hij het lichaam van zangeres Grace Jones en werkte mee aan haar video I'm Not Perfect.


Haring werd ook een gezicht van de Aids-epidemie die de Amerikaans gay-scene ten volle trof en campagnes die de ziekte onder de aandacht brachten. Eind de jaren tachtig werd hij zelf patiënt. Hij stierf in 1990.


 


Bozar brengt een uitzonderlijke retrospectieve van deze legendarische figuur, in samenwerking met Tate Liverpool en Museum Folkwang, Essen.


 


 


Begeleiding: gidsen Bozar


Locatie: afspraak aan de ingang, Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel


I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen


 

Bron: UiTinVlaanderen.be