WatchApp #1

Deze informatie is niet meer actueel!
SKaGeN presenteert met 'WatchApp #1: Emmi & Leo', een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.   Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld ...

Wanneer

 • 20 mei ’20 (wo)
  van 10.00 u
 • 21 mei ’20 (do)
  van 00.00 u
 • 22 mei ’20 (vr)
  van 00.00 u
 • 23 mei ’20 (za)
  van 00.00 u
 • 24 mei ’20 (zo)
  van 00.00 u
 • 25 mei ’20 (ma)
  van 00.00 u
 • 26 mei ’20 (di)
  van 00.00 u
 • 27 mei ’20 (wo)
  van 00.00 u
 • 28 mei ’20 (do)
  van 00.00 u
 • Toon alle datums

Prijs

€ 12,50 (Basistarief: 12,50 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.


 


Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.


 


Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…


 


Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.


Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.


 


‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.


 


Citaten ‘WatchApp #1’ (SkaGeN)


 


"Een heerlijke WhatsApp voorstelling." - Nathalie Meskens


"Je voyeuristische zelf bovenhalen." - Robin Broos - De Morgen


"Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!" - Lien Van de Kelder


"Verslavend. You won't regret it. Hashtaaag Ikwilmeeeeer." - Ikram Aoulad


"Een mooi verhaal dat je doet verlangen naar meer!" - Leen Dendievel


 

Bron: UiTinVlaanderen.be