Through the Grapevine

Through the Grapevine is een pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichaam, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar niet perfect. Gaandeweg botsen hun lichamen op fysieke grenzen en ontdekken ze de sterktes en zwaktes van hun specifieke lichaamsbouw. De choreografie speelt met verschillen in proportie en kracht. De performers zoeken ...

Wanneer

  • 15 oktober ’20 (do)
    van 20.30 u tot 22.30 u
  • 16 oktober ’20 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; Reductietarief (65+, -26): 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Contact

info@malpertuis.be

Info

Through the Grapevine is een pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichaam, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar niet perfect. Gaandeweg botsen hun lichamen op fysieke grenzen en ontdekken ze de sterktes en zwaktes van hun specifieke lichaamsbouw. De choreografie speelt met verschillen in proportie en kracht. De performers zoeken naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij de humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit, leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout wordt gecoproduceerd door Theater Malpertuis en focust verder op het kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als een rode draad doorheen zijn oeuvre loopt (Aneckxander, Raphaël). Aan zijn zijde Axel Guérin, die we eerder ook zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018).

“Het werk van Alexander Vantournhout is ongemakkelijk, grappig, gevaarlijk, verbijsterend maar vooral heel meeslepend.” – Dancing review

“Alexander Vantournhout: het circus praat erover, net als de dans.” – Le Monde

creatie & uitvoering
Alexander Vantournhout & Axel Guérin
Artistieke assistentie
Rudi Laermans
lichtontwerp
Harry Cole
productie
Frans Brood Productions
co-productie
Theater Malpertuis, Tielt (BE); Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE); PERPLX, Marke (BE); CENTQUATRE, Paris (FR); Cirque-théâtre Elbeuf (FR); Subsistances, Lyon (FR); Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU); MA Scène Nationale, Montbéliard (FR); Les Hivernales CDCN, Avignon (FR); Theater Freiburg (DE) & Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR)

Bron: UiTinVlaanderen.be