Faustrecht Der Freiheit (1975) - geannuleerd

Deze informatie is niet meer actueel!
Naar aanleiding van de voorstelling 'Amor Mundi' vertonen we 3 Fassbinderfilms in onze binnentuin. Franz, een werkloze kermisklant met de bijnaam fox, probeert de antiquair Max te versieren die hem in de betere homoseksuele kringen zal introduceren. Franz heeft de lotto gewonnen en valt voor de charmes van Eugen, die hem goede manieren bijbrengt en ondertussen zijn bankrekening plundert. Maar ...

Wanneer

  • 15 april ’21 (do)
    van 21.00 u tot 23.00 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Reductietarief (65+, -26): 8,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Contact

info@malpertuis.be

Info

Naar aanleiding van de voorstelling 'Amor Mundi' vertonen we 3 Fassbinderfilms in onze binnentuin.

Franz, een werkloze kermisklant met de bijnaam fox, probeert de antiquair Max te versieren die hem in de betere homoseksuele kringen zal introduceren. Franz heeft de lotto gewonnen en valt voor de charmes van Eugen, die hem goede manieren bijbrengt en ondertussen zijn bankrekening plundert. Maar Franz slaagt er niet in zijn eenvoudige afkomst te verbergen in deze burgerlijke en hypocriete wereld. Het duurt dan ook niet lang tot hij geruïneerd achterblijft; verlaten door al zijn nieuwe vrienden.

Het melodrama Faustrecht der Freiheit met eindtwintiger Fassbinder zelf in de hoofdrol als schalkse armoedzaaier Fox. Een cinematografische topattractie vanwege de combinatie van maatschappelijk engagement, toegankelijke personages en de terloops gepresenteerde herenliefde. Het recht van de sterkste als een volkomen homoseksueel en toch universeel sprookje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Rainer Werner Fassbinder

Categorie

Organisatie

naam
Theater Malpertuis
Alle activiteiten
Deel deze pagina