Cursussen Koken Tielt

Deze informatie is niet meer actueel!
Hou je van kokkerellen en gezellige etentjes onder vrienden en familie? Ben je gefascineerd door nieuwe smaken, verse kruiden en heerlijke aroma's? Onze kookklassen staan voor je open. We richten ons zowel op professionals als op hobbyisten. We bieden je de opleiding Hulpkok en Kok aan. Deze opleidingen starten met de basismodules Basis keuken, Initiatie warme keuken en Koude keuken. In deze ...

Wanneer

  • 01 september ’20 (di)
    -
    01 oktober ’20 (do)

Prijs

€ 120,00 (Basistarief: 120,00 €)

Waar

naam
CVO Scala - Stationstraat
adres
Stationstraat 678700 Tielt

Info

Hou je van kokkerellen en gezellige etentjes onder vrienden en familie? Ben je gefascineerd door nieuwe smaken, verse kruiden en heerlijke aroma's? Onze kookklassen staan voor je open.
We richten ons zowel op professionals als op hobbyisten.

We bieden je de opleiding Hulpkok en Kok aan. Deze opleidingen starten met de basismodules Basis keuken, Initiatie warme keuken en Koude keuken. In deze modules ligt de nadruk op het
inoefenen van basishandelingen en het bereiden van diverse warme en koude hapjes, voorgerechten, soepen, sauzen en hoofdgerechten. In de module Nagerechten tover je de heerlijkste desserts en gebakjes op tafel en leer je hoe je die perfect kan decoreren. Als je daarna ook slaagt voor de modules Dagschotels met vlees en gevogelte en Dagschotels met vis, behaal je het erkende certificaat Hulpkok. Op basis van dit certificaat kan je je verder specialiseren in de opleiding Kok. Je kan ook kiezen voor losstaande modules zoals Wereldkeuken, Italiaans koken, Koken voor levensgenieters, Het weekmenu, Nagerechten en ijsbereidingen, Oosters koken, en Themakoken.

NIEUW Het weekmenu
We hebben allen drukke werkweken en het is niet altijd gemakkelijk om gezond te eten. In deze module krijg je een boodschappenlijst voor een volledige week met eenvoudige, gezonde recepten die je kan voorbereiden tijdens het weekend.

IN DE KIJKER
Nagerechten en ijsbereidingen
In elke les van deze cursus bereiden we een warm en een koud nagerecht, een mooi afgewerkt gebak en een heerlijk ijsje. We maken niet zomaar een ijsje! We werken met verschillende smaken en technieken, en voor elke ijsbereiding maken we bijpassende sausjes, koekjes, decoraties met fruit …

IN DE KIJKER
Oosters koken
Open je kookpot en laat je bedwelmen door de exotische geuren die eruit opstijgen. De keuken van het Verre Oosten is rijk en veelzijdig, met smaakpaletten die van zoet tot hartig gaan en van mild tot vurig. Aziatische gerechten zijn meestal heel eenvoudig thuis klaar te maken. We bereiden ook gerechten die Oosters geïnspireerd zijn, maar die meer aansluiten bij onze Westerse en/of Europese eetcultuur.

IN DE KIJKER
Themakoken
Heb jij een zomer- of winterbarbecue in het vooruitzicht? Wil je een geslaagd valentijnsmenu, een perfect dessertbuffet of buffet voor een communie- of doopfeest, een geslaagde paasbrunch of een heerlijk aperitief op vaderdag? Leer je genodigden verwennen dankzij onze leuke recepten, mooi afgewerkte gerechten en originele ideeën voor de presentatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be